یزدفردا "سرویس اجتماعی "حوادث "خبرهای پلیس فتای کشور:رئیس مركز تشخیص و پیشگیری پلیس فتا ناجا با اشاره به حراج های نوروزی در فضای سایبر برای روزهای پایانی سال گفت: هموطنان عزیز می توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد نماد اعتماد الکترنیک(enamad) و کسب و کارهای دارای نماد و همچنین چگونگی ثبت شکایت از وب سایت های متخلف به سایت www.enamad.ir مراجعه کنند.
به گزارش یزدفرا،سرهنگ " علی نیك نفس " رئیس مركز تشخیص و پیشگیری پلیس فتا ناجا با اشاره به حراج های نوروزی در فضای سایبر برای روزهای پایانی سال گفت: در این روزها شاهد افزایش سایت ها، و فروشگاه های اینترنتی هستیم که اجناس زیادی را برای کاربران به حراج گذاشته و به قولی قیمت ها را شکسته اند.
سرهنگ نیك نفس تصریح کرد: متاسفانه به دلیل ضعف قانون نظارتی بر روی حراجیهای فروشگاههای آنلاین، این فروشگاهها برای حراج خود از هیچ جایی مجوز نمی گیرند این در حالی است که فروشگاهها در فضای حقیقی برای حراج باید از صنف خود مجوز داشته باشند.
وی ادامه داد: این ضعف قانونی باعث گردیده تا شاهد هجوم سوء استفاده کنندگان و کلاهبرداران به این فضا برای حراج باشیم که در برابر خریداران تعهدات خود را اجرا نمی کنند.
این مقام مسئول در توصیه به کاربران گفت: برای خرید حتما از سایت های دارای نماد اعتماد الکترونیک اقدام نمایند حتی سایتها و فروشگاههای الکترونیکی که کالایی را حراج کرده اند، اگر نشان اعتماد الکترونیک داشته باشند بهتر است.
رئیس مركز تشخیص و پیشگیری پلیس فتا ناجا افزود: هموطنان عزیز می توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد نماد اعتماد الکترنیک(enamad) و کسب و کارهای دارای نماد و همچنین چگونگی ثبت شکایت از وب سایت های متخلف به سایت www.enamad.ir مراجعه کنند.
سرهنگ نیك نفس افزود: ترفند حراج که در فضای سایبر به تقلید از فضای حقیقی روی داده است بسیار متفاوت با فضای حقیقی می باشد، چرا که شما در اینگونه خریدها فقط عکس و مشخصات کالا را می بینید و اصل کالا به رویت شما نمی رسد لذا برخی از گردانندگان اینگونه سایتها و فروشگاههای الکترونیک در هنگام تحویل کالا به مشتری کالای دیگری را برای خریدار ارسال می کنند.
وی ادامه داد: در کنار این موضوع موارد فیشینگ فیشرها برای سرقت اطلاعات بانکی کاربران را نباید نادیده گرفت. که باترفند حراج در فضای سایبر به دنبال طمعه و شکار رمز های عبور و اطلاعات مهم بانکی خریداران نوروزی هستند.
این مقام مسوول یادآور شد: تایپ کردن آدرس در آدرس بار و داشتن نماد اعتماد الکترونیک توسط سایت مورد بازدید دست مجرمان اینترنتی را از دسترسی به اطلاعات قربانیان و برداشت پول غیر مجاز کوتاه خواهد کرد.
سرهنگ نیك نفس با اشاره به عدم ارسال کالا به مشتری گفت: برخی از مدیران سایت ها بعد از اتمام حراجی و دریافت وجه کالا هیچ کالایی برای مشتری ارسال نمی کنند.
رئیس مركز تشخیص و پیشگیری پلیس فتا ناجا از عدم تحویل کالا به عنوان روشی رایج یاد کرد و گفت: در بسیاری از مواقع مشتری بعد از پسندیدن کالایی که تصویرش را دیده، منتظر دریافت کالای دلخواه می باشد اما با مشاهده کالای ارسالی متوجه می شود با کالای خریداری شده کاملاً مغایرت دارد.
وی در خاتمه به شهروندان توصیه كرد : در صورت مواجهه با موارد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرسwww.cyberpolice.ir بخش مرکز فوریتهای پلیس قسمت ثبت گزارش مردمی با ما در میان بگذارند.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 23,نوامبر,2024